PREMIJERA AMERIČKOG DOKUMENTARNOG FILMA "OLEG" PRODUCENTA GREGORA ZUPANCA NA 50. FESTU

Dugometražni dokumentarni film zasnovan na autobiografiji čuvene sovjetske filmske zvezde Olega Vidova, imaće premijeru na predstojećem Festu, 4. marta.

 

„Na osnovu autobiografije koja će uskoro biti objavljena, film OLEG otkriva neverovatnu životnu priču Olega Vidova. Rođen u komunističkoj Rusiji, Oleg je sa 25 godina postao jedan od najslavnijih glumaca Sovjetskog Saveza svog vremena. Međutim, nikakva slava ga nije mogla spasiti od političkog sistema koji je pokušavao da kontroliše njegov život. Oženio se u užem krugu generalnog sekretara Brežnjeva samo da bi završio na crnoj listi, prećeno mu je smrću i bio je primoran da prebegne na Zapad. Kada je ponovo otkrio sebe u Holivudu, njegove napore da se suprotstavi antiruskim stereotipima napale su iste sile koje su mu uništile karijeru decenijama ranije. Konačno, u oktobru 1991. godine, sa Olegovim strahom od progona koji je smanjen usponom perestrojke, vratio se u Moskvu da glumi u danskom filmu. Zatim, dva meseca kasnije, na Božić 1991, predsednik Gorbačov je podneo ostavku na funkciju i SSSR se raspao“.

 

 Film je producirala Džoan Borsten Vidov, koja će biti prisutna na projekciji u Beogradu a režirala ga je nagrađivana australijska rediteljka Nadia Tass. Glas pozajmljuje Kosta Ronin (The Americans, Homeland), a narator je Brajan Koks (Succession, Čerčil).

 

ULOGE: Milena Dravić, Tanasije Uzunović, Merima Isaković, Veljko Bulajić, Vladimir Andreyev, Mikhail Baryshnikov, Roger Donaldson, Richard Harrison, Walter Hill, Gitte Hænning, Valentina Titova, Sergei Vidov, Brian Cox, Costa Ronin...

 

premijera: Petak 4. mart: Dom Omladine u 17:30h

reprize: Subota 5. mart: Dom Omladine u 12:30 i 

Nedelja 6. mart Cineplexx Galerija sala 7 u 20h

 

Fejsbuk strana: https://www.facebook.com/events/5051536061563560/

link na zvaničnom sajtu FEST: https://www.fest.rs/program/filmovi/oleg

 

za sve upite vezano za projekciju i sve ostalo možete slobodno kontaktirati Gregora Zupanca na tel:

062 189 0580 

email: zupancstudio@gmail.com