Poziv na predavanje: Mentalno zdravlje i prevencija mentalnih poremećaja, sreda 10.04.2024.god. u 19:00

Pozivamo vas na predavanje pod nazivom "Mentalno zdravlje i prevencija mentalnih poremećaja" koje će održati dr Ana Vulić, psiholog i članica Društva Sava, u sredu, 10.04.2024.god. sa početkom u 19 časova.

Mentalno zdravlje je verovatno najvažnija životna vrednost svakog pojedinca i svih ljudskih zajednica.U ovom predavanju biće objašnjeno šta je mentalno zdravlje, koje su joj komponente, ko je mentalno zdrava osoba, koji su faktori mentalnih poremećaja, šta su stres i anksioznost, koji psihički poremećaji postoje, šta je poremećaj ličnosti i koje su mere i aktivnosti u zaštiti mentalnog zdravlja.

dr Ana Vulić, rođ. Knol, rođena je 1965. god. u Kruševcu, u oficirskoj porodici. Završila je Psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1988.god., klinički smer. Od 1990.god. zaposlena je u Kruševcu, u VS, tada ŠČ ABHO, kao jedan od prvih psihoga u jedinicama Vojske. Učestvovala je u izradi baterije psiholoških testova za vojnu populaciju, u realizaciji nastave i obuke iz oblasti psihologije, u pripremama jedinica za učestvovanje u mirovnim operacijama. Bila je angažovana na poslovima psihološkog veštačenja. Odlikovana Ordenom sa srebrnom zvezdom od Predsednika RS 2013. god.Doktorirala na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu sa temom "Karakteristike ličnosti i korišćenje interneta kao činioci stavova i donošenja odluke o karijernom napredovanju u vojnom okruženju". Bavi se temama iz oblasti psihogije rada, socijane i vojne psihologije.U poslednje vreme težište rada je usmerila na izučavanju uticaja sajber prostora na oblast odbrane, uz primenu psiholoških operacija uticaja.Član je slovenačkog društva Sava od 2020.godine.