ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

26.9.2022, 11.00-14.00

Трг републике, Београд, Србија

Поводом Европског дана језика, који се прославља од 2001. године на иницијативу Савета Европе у сарадњи са  Европском комисијом, Дечји културни центар Београд у оквиру програма Међународни клуб пријатељства, под покровитељством  EUNIC Cluster, Савета Европе, ЕУ инфо центра и Градске управе града Београда, организује програм за децу и младе у понедељак, 26. септембра, од 11 до 14 часова, на Тргу републике.

Програм ће отворити Адријан Фајкс, председник EUNIC Cluster и Драган Марић, директор Дечјег културног центра Београд. Песмом деце из Хора Дечјег културног центра Београд и деце из ОШ ,,Свети Сава” из Младеновца почеће свечаност посвећена обележавању Европског дана језика, који се прославља у свим државама Европе.

Најмлађи посетиоци имаће прилику да се на штандовима амбасада и културних центара упознају са културама и језицима различитих европских земаља, уживају у посластицама али и да учествују у наградном квизу и тако провере своје знање.

Овогодишњи учесници свечаности су Амбасада Финске, Амбасада Краљевине Данске, Амбасада Словеније, Амбасада Шведске, Амбасада Румуније, Амбасада Португала, Амбасада Украјине, Амбасада Белгије, Амбасада Холандије, Италијански институт за културу, Француски институт, Институт Јунус Емре, Гете институт, Аустијски институт, Фондација Темпус, ЕУ инфо центар, Савет Европе и Дечји културни центар Београд.