KONCERT HORA GLASIS IZ SLOVENIJE

Poštovani,

Pozivamo vas na koncert kamernog hora Glasis iz Slovenije koji će u subotu, 20. novembra 2021. godine, održati svoj koncert u Beogradu, u Domu kulture Studentski grad sa početkom od 20h.

Više informacija o samom horu i njegovom radu možete pročitati u nastavku.

 

Komorni zbor Glasis deluje pod okriljem KUD Markovski zvon iz Markovcev. V njem prepeva 25 pevcev iz bližnje in daljne okolice; letos ustvarjajo že šesto sezono. Zbor, ki ga vodi dirigent prof. glasbe Ernest Kokot, posega po vseh glasbenih zvrsteh od renesanse, do glasbe napisane v sodobnem času. V preteklih sezonah je izvedel projekt Gospel in duhovna glasba (2014) in se udeležil mednarodnih zborovskih tekmovanj (Olomouc, Češka, 2015; Bratislava, Slovaška, 2016; Lindenholzhausen, Nemčija, 2017; Zadar, Hrvaška, 2018; Split, Hrvaška, 2018), kjer je prejel zlate, srebrne ter nazadnje v Splitu še absolutno tretje mesto tekmovanja.

Uspešen je bil tudi na regijskih tekmovanjih odraslih zasedb na Ptuju (2015) in v Gornji Radgoni (2017); obakrat je prejel zlato priznanje, v aprilu 2018 pa na državnem tekmovanju Naša pesem v Mariboru še srebrno priznanje.

Zbor koncertira po različnih krajih Slovenije in sodeluje z različnimi zborovskimi zasedbami.

Tako je zbor ponesel svoje ime in ime občine Markovci širom po Sloveniji in izven njenih meja. Postal je prepoznaven.

Je poln novih načrtov, idej in volje za bodočnost.

Letos 23. maja so člani zbora v Dominikanskem samostanu na Ptuju organizirali samostojni glasbeno-scenski projekt »MusicaNoster Amor« (Glasba, naša ljubezen) in do zadnjega kotička napolnili koncertno dvorano. Prišlo je okrog 400 obiskovalcev. To je bila dodatna potrditev, da delajo dobro in da jih ljubezen do te vrste glasbe povezuje, navdihuje in bo zagotovo  njihovo vodilo tudi v prihodnje, pri vseh novih projektih.

Z velikim veseljem so se odzvali tudi povabilu Doma kulture Studentski grad iz Beograda.