VABILO NA SEMINAR ZA MLADE SLOVENCE V SKLOPU PROJEKTA »AKTIVIRAJ SE!«

Ali si želiš izvedeti več o vlogi mladih Slovencev v tujini in možnostih ohranjenja slovenske identitete skozi organizirano mladinsko delo v Društvu in širše? Te zanimajo strukture in vloge v mladinskih organizacijah? Na kakšen način pridobivati pozornost mladih za teme kot so slovenska identiteta, kultura in dediščina? Kako ohraniti tradicionalne vrednosti na sodoben način?

Če ti se to zdi zanimivo in imaš željo pridobiti izkušnje na teh področjih,

Lepo vabljen/a na usposabljanje

»Aktiviraj se! – Mladi za mlade«

 

Društvo Slovencev »Sava«, ob podpori Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, v sklopu projekta »Aktiviraj se!« organizira Seminar za mlade Slovence, ki bo potekal  21-22 februarja v Beogradu, v prostorih Društva »Sava« (Terazije 3, 9.nadstropje).

 

Več o Seminarju....

Seminar je namenjen mladim Slovencem v Društvu »Sava« (med 16 in 35 let), ki se imajo željo za povezovanjem in aktivnim delom v mladinkem oddelku Društva.  Seminar v okviru projekta »Aktiviraj se!« ima za cilj usposobiti 10 mladih članov Društva za mladinsko delo v Društvu ki bodo začeli načrtovanje dejavnosti mladinskega oddelka v času Seminarja. Ključna točka tega Projekta, je usposabljanje mladih in dejavnosti mladih ter za mlade, kar bomo prvič naredili v slovenski skupnosti v Srbiji. Osrednja tema Seminarja je mladinsko delo v službi ohranjanja slovenske identitete, kulture in dediščine na sodoben način med mladimi.

 

·         Stroški udeležbe

Organizator bo poskrbel za stroške udeležbe, prigrizka in pijače tekom Seminarja.

 

·         Prijave na Seminar

Na Seminar se prijavite skozi elektronskega obrazca.

 

·         Prijave zbiramo do 20.2.2020

 

·         Podroben program Seminarja z vsemi informacijami bomo izbranim udeležencem poslali naknadno po e-pošti.

 

Za vprašanja ali pojasnila nam lahko pišite tu.

Projekt realiziran ob podporo: