VI DNEVI SLOVENSKE KULTURE V NOVEM SADU

Od 8. do 10. novembra 2018 je DS Kredarica organiziralo VI. Dneve slovenske kulture, tridnevno manifestacijo, na kateri so sodelovala slovenska društva iz Srbije ter SUO J. Špringer iz Kaknja iz BIH in Slovenski dom KPD iz Reke iz Hrvaške. Kot posebni gostje iz Slovenije sta sodelovali KD Korte iz Kort pri Izoli in KD Anbot iz Pirana. 

Na zaključni prireditvi, tretji dan je bil Večer slovenske pesmi, koncert pevskih zborov in sicer MePZ DS Triglav Subotica, MePZ DS Planika Zrenjanin, Pojoča družba DS Sava Beograd, MePZ in MoPS DS Kredarica Novi Sad, ŽePZ KD Korte iz Kort ter nastop folklorne skupine Slovenski dom KPD Bazovica iz Reke in nastop Orkestra ZUO J. Špringer iz Kaknja. 



Članice "Pojoče družbe" so pod vodstvom Angeline Živanović (po priporočilu naše dirigentke Višnje Dimitrijević)s ponosom nastopile na tej veličastni prireditvi, tj. zaključnem koncertu

"Večer slovenske pesmi" v novosadski Sinagogi s pesmima "Kje so tiste stezice" in  "Lepo moje ravno polje". Po nastopu so bile deležne navdušenega aplavza in obilo komplimentov za napredek v zadnjem letu. Uživale so tudi ob nastopu zgoraj omenjenih pevskih zborov in folklorne skupine, ki je izvedla belokranjske in gorenjske narodne plese. 


Po zaključku koncerta je  DS "Kredarica" organiziralo druženje in okusno večerjo v Domu vojske, kjer je tudi donela slovenska pesem. Bila je tudi prilika za prisrčna srečanja med dolgoletnimi znanci, ki jih združuje pesem.